Світовий конгрес українців привітав “кримську” резолюцію ООН

Світовий конгрес українців привітав “кримську” резолюцію ООН

Укрінформ
Ухвалення Генеральною асамблеєю ООН критичної щодо РФ резолюції стосовно мілітаризації Криму доводить необхідність посилення санкцій проти Кремля.

Таку думку висловив президент Світового конгресу українців Павло Ґрод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Оскільки Росія продовжує посилювати свою військову присутність та провокації проти України, надзвичайно важливо, щоб міжнародне співтовариство реагувало на це, посилюючи санкції проти Росії та розширюючи військову підтримку України”, - сказав Ґрод, коментуючи ухвалення резолюції.

Він додав, що світове українство з великим ентузіазмом зустріло новину про ухвалення цього документа Генеральною асамблеєю ООН 17 грудня.

”Генеральна Асамблея ООН ще раз надіслала Кремлю чіткий сигнал відносно незаконної анексії і окупації Криму та інших українських територій”, - зазначив президент СКУ.

Читайте також: ООН ухвалила "кримську" резолюцію

к повідомляв Укрінформ, Генасамблея ООН 17 грудня ухвалила внесену групою з сорока держав на чолі з Україною резолюцію "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (Україна), районів Чорного та Азовського морів". У ній висловлюється стурбованість безпековими загрозами, що їх прогресуюча мілітаризація Росією Криму несе Україні, Чорноморському регіону і Європі загалом. Вперше у тексті згадується, що, окупувавши Крим, Росія порушила взяті на себе зобов'язання за Будапештським меморандумом.

Резолюція закликає Москву вивести війська з Криму і завершити свою тимчасову окупацію українського півострова.

Документ також засуджує напад на українські кораблі і моряків ВМС 25 листопада і закликає Росію негайно їх звільнити без жодних додаткових умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-