Європейська прем'єра

Європейська прем'єра "Таємного щоденника Симона Петлюри" відбулася у Римі

Фото
Укрінформ
Показ історичної драми "Таємний щоденник Симона Петлюри" відбувся днями у Римі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив активіст української громади в Римі, голова однієї з асоціацій українців в Італії, журналіст  Олесь Городецький.

«Без сумніву, непересічна подія в житті української громади Вічного Міста. Фільм чудовий. Художня екранізація постаті Симона Петлюри та його діяльності і боротьби за Незалежність України виконана майстерно. Фільм триває 2 години, але дивиться на одному подиху», - написав активіст.

Він відзначив прекрасну гру акторів, неординарний режисерський задум та великий історичний фактаж, що роблять фільм цікавим для будь-якого глядача.

Повідомляється, що після фільму відбулося коротке обговорення, під час якого головний режисер стрічки Олесь Янчук поспілкувався з глядачами. А далі, з ініціативи Оргкомітету Євромайдан Рим, усі охочі приєдналися до флешмобу за звільнення українського режисера Олега Сенцова.

Прем'єру стрічки у Римі представив головний режисер стрічки, Народний артист України, директор кіностудії ім. Олександра Довженка Олесь Янчук. Олесь Городецький тепло подякував режисеру за прекрасний фільм, можливість його перегляду в Римі та теплу й щиру розмову.

Журналіст раніше назвав показ історичної драми "Таємний щоденник Симона Петлюри" у Римі європейською прем'єрою стрічки.

Як повідомляв Укрінформ, історична драма Олеся Янчука "Таємний щоденник Симона Петлюри", яка символічно приурочена до 100-ї річниці Української революції, 6 вересня вийшла в український прокат.

Фільм розповідає про Україну у 1917 – 1921 роки. Триває відчайдушна боротьба за незалежність Української Народної Республіки. Лідер УНР Симон Петлюра намагається стримати агресію більшовицької Росії. Програвши боротьбу, Петлюра змушений емігрувати до Парижа. Але й там через дії агентів Москви його життя постійно під загрозою.

Фото: Фейсбук-сторінка Олеся Городецького

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-