Українці в Австралії проведуть акцію за звільнення українських моряків з РФ

Українці в Австралії проведуть акцію за звільнення українських моряків з РФ

Анонс
Укрінформ
Українська громада в Австралії разом з іншими громадськими організаціями країни планують провести акцію за звільнення українських моряків з російського полону.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці заходу. 

«Всесвітний Рух Патріотів України в Австралії та Українське Вільне Козацтво Австралії - Free Ukrainian Kozaks in Australia - закликає всіх взяти участь у мітингу 20 грудня 2018 о 10:30, який відбудеться в Сіднеї за адресою: 7-9 Fullerton St, Woollahra NSW 2025 біля Генерального російського консульства, з приводу свавільного блокування Російською Федерацією доступу до Азовського моря та взяття в полон 23-х українських військовослужбовців», - йдеться у анонсі.

Українська громада в Австралії також приєдналася до засудження дій Росії в Азовському морі і висунула ряд вимог до РФ. Зокрема, зупинити збройну агресію проти України, звільнити полонених військовослужбовців ВМС ЗС України та ін.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові судна, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після нетривалого перебування в Криму українські моряки були перевезені до Москви: трьох поранених помістили в СІЗО "Матросская тишина", інших (21 особу) тримають у СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон. 11 грудня 2018 року розпочалося досудове слідство.

При цьому частина українських військових моряків уже заявили під протокол, що вважають себе військовополоненими і відмовилися давати свідчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-