Українська громада вимагає скасування Nord Stream 2

Українська громада вимагає скасування Nord Stream 2

Укрінформ
Інтереси енергетичної безпеки Європи вимагають зупинки проекту газопроводу “Північний потік-2”.

Таку думку висловив президент Світового конгресу українців Павло Ґрод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вже давно прийшов час скасувати трубопровід “Північний потік-2”. Міжнародному співтовариству та зокрема Німеччині слід зайняти принципову позицію для захисту енергетичної безпеки і єдності Європи та підвищити ціну подальшої агресії Російської Федерації проти України”, - сказав Ґрод.

Він також привітав нещодавно ухвалені резолюції Європейського парламенту та Конгресу США, в яких різко критикуються плани збудувати ще один трубопровід із Росії до Німеччини.

“Світовий конгрес українців вітає дві резолюції, ухвалені Європарламентом й Конгресом США 12 грудня та приєднується до них у засудженні запланованого будівництва газопроводу “Північний потік 2”, одночасно закликаючи до його скасування”, - наголосили в українській організації.

Читайте також: Позиція Берліна щодо Nord Stream 2 є антиєвропейською - Чапутович

Як повідомлялося, Нижня палата американського Конгресу минулого тижня прийняла резолюцію, в якій вимагає від уряду США запровадити санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2", а також закликає європейські країни відмовитися від участі в цьому проекті. Натомість Європарламент ухвалив резолюцію про стан імплементації Угоди про асоціацію з Україною, у якому визнав дуже важливу роль України у європейській енергетичній системі та засудив будівництво газопроводу “Північний потік-2”. Депутати погодилися, що будівництво трубопроводу є політично мотивованим та може загрожувати енергетичній безпеці Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-