СКУ вітає створення нової автокефальної Православної Церкви України

СКУ вітає створення нової автокефальної Православної Церкви України

Заява
Укрінформ
Світовий Конґрес Українців (СКУ) та 20-мільйонна українська діаспора, інтереси якої він представляє, вітають успішне проведення 15 грудня у Києві Об’єднавчого Собору та створення єдиної помісної автокефальної Православної Церкви України і обрання її Предстоятелем Блаженнішого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України.

Про це повідомляється на сайті СКУ.

“Ми вітаємо всіх православних українців з цим воістину історичним моментом. Тільки на основі єднання в Україні та в світі українці стануть ще сильнішими у відстоюванні своєї віри, інтересів свого народу, своєї вільної незалежної демократичної держави,” -  заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

Визначальну роль упродовж останніх десятиліть в боротьбі за незалежну Українську Православну Церкву відіграла незламна позиція Його Святості Патріарха Філарета, а впродовж останніх років - надійна підтримка держави, зокрема Президента України Петра Порошенка, що створила необхідні умови для розвитку церков в Україні.

Особлива подяка належить Константинопольській Церкві-Матері, адже завдяки непохитній позиції Вселенського Патріарха Варфоломія ми отримали цю історичну можливість сьогодні.  

СКУ також відіграв свою важливу роль у послідовній діяльності з метою досягнення цієї мети – створення незалежної автокефальної Православної Церкви України.

У листопаді 2016 р. та у січні 2018 р., під час зустрічей зі Святійшим Вселенським Патріархом Варфоломієм І, Архієпископом Константинополя - Нового Риму, Президент СКУ представив та передав Резолюції Річних загальних зборів СКУ, які закликали Вселенського Патріарха надати Томос про автокефалію Української Православної Церкви.

6 січня, на Фанарі відбудеться урочисте вручення Томосу Блаженнішому Епіфанію, Митрополиту Київському та всієї України, про створення нової Автокефальної Церкви, що завершить остаточні процедури щодо створення єдиної помісної автокефальної Православної Церкви України.

Фото: Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-