Українець розкрив секрети життя в Австрії

Українець розкрив секрети життя в Австрії

Укрінформ
Український студент Олександр з Ужгорода, який навчається майже три роки у Відні, поділився секретами життя в австрійській столиці.

Про це повідомляє ICTV.

"Велика кількість людей, як молодих, так і старших, існує фактично на виплати по безробіттю. Вони формують це за рахунок податків, які сплачують компанії, індивідуальні підприємці", – розповідає Олександр.

З одного боку, за його словами, такій підтримці безробітних можна лише позаздрити, однак для самих австрійців - це не надто добре. Виходить, що одні навіть не поворухнуться, щоб знайти роботу, а інші, хто працює, вимушені утримувати тих, хто уникає роботи, не маючи серйозних підстав для цього.

Також він додає, що неділя для австрійців – святий день, тому працювати в цей день не заведено. Той, хто все-таки змушений неділю присвятити роботі, отримує хороші бонуси: йому виплачують подвійну ставку за ті години, які людина пропрацюєв неділю та святкові дні.

Крім цього, Олександр зазначає, що для українців освітні програми в Австрії обходяться набагато дешевше, ніж в інших країнах ЄС.

"Для українців більшість програм коштують приблизно 750 євро. А ще ви самі собі обираєте, які у вас будуть предмети, окрім обов’язкових. Є надзвичайно велика кількість вибіркових предметів з абсолютно різних дисциплін", – пояснює хлопець.

Водночас, місцеві університети, на відміну від магазинів, відкриті цілодобово, розповідає Олександр. І навіть у вихідний день студент може прийти в навчальний заклад та, скажімо, роздрукувати документ, до речі, безкоштовно. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-