В МЗС Литви відзначили річницю встановлення українсько-литовських відносин

В МЗС Литви відзначили річницю встановлення українсько-литовських відносин

Фото
Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Литовської Республіки за участю його голови Лінаса Лінкявічюса пройшло відзначення 27-ї річниці встановлення українсько-литовських дипломатичних відносин.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Протягом цих 27 років ми створили міцну базу двостороннього співробітництва, і успішно працюють різні двосторонні формати. Я хочу запевнити, що Литва продовжуватиме підтримувати боротьбу за свободу та незалежність народів України», – зазначив Лінкявічюс.

В рамках цього заходу міністр закордонних справ відкрив виставку східноукраїнського дитячого малюнка і плаката.

Також були представлені дві нові публікації з історії Литви та України - «На перехресті культур: Монастир і храм Пресвятої Трійці у Вільнюсі» та «Історія Литви кожному». 

Посол України Володимир Яценківський у вітальному слові підкреслив, що відносини між Україною та Литвою перейшли «від стратегічного партнерства до стратегічного братерства». 

Всі учасники заходу, зокрема литовські кінематографісти, науковці та українські громадські активісти, взяли участь у фото-флешмобі #FreeSentsov. 

Литва та Україна встановили дипломатичні відносини 12 грудня 1991 року. Понад 27 років були розроблені і успішно реалізуються різні формати двостороннього співробітництва, двостороннього і тристороннього співробітництва Парламентської асамблеї, міжурядової комісії з економічного співробітництва, комісії євроінтеграції та інші.

Фото Олега Кудріна, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-