Чернігівський мандрівник подолав майже 23 тисячі кілометрів Південною Америкою

Чернігівський мандрівник подолав майже 23 тисячі кілометрів Південною Америкою

Укрінформ
За підсумками своєї щойно завершеної мандрівки до Південної Америки чернігівський мандрівник-автостопник, журналіст і письменник Олександр Волощук готовий писати книгу "Українці в Парагваї".

Про це він сказав на зустрічі зі своїми шанувальниками та журналістами в культурно-мистецькому центрі "Інтермеццо", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За час перебування в Парагваї у мене було 40 зустрічей з українцями різних поколінь. І я уже готовий писати книгу "Українці в Парагваї", - зазначив мандрівник.

За його словами, в цій латиноамериканській країні українці живуть дуже дружно й консолідовано. Волиняни, які свого часу приїхали туди працювати на землі, "створили там Україну, про яку мріяли їхні батьки і діди". Волощук підкреслив, що влада Парагваю ніколи не заважала людям жити. І тому українці там почуваються дуже добре. Їм навіть вдалося зберегти рідну мову - ту, якою на Волині говорили в 30-х роках минулого століття.

За майже 280 днів мандрівки Південною Америкою Волощук здолав 22 тис. 700 км (без урахування перельотів на материк і назад), з яких 1140 км пройшов пішки, відвідав Аргентину, Парагвай, Болівію, Бразилію, Перу та Чилі. Скрізь зустрічався з представниками української діаспори та вивчав їхнє життя. Крім того, пройшов 37 паралеллю південної півкулі (Патагонією), маршрутом героїв роману Жуля Верна "Діти капітана Гранта" та відомою болівійською "Дорогою смерті", побував у болівійських та чилійських Андах, на озері Тітікака, в епіцентрі Великого чилійського землетрусу 1960 року, пройшов водним шляхом понад 1500 км фіордами Чилі, досяг берегів Магелланової протоки та Вогняної Землі.

Читайте також: Названо найкращу країну для пригодницького туризму

Детальніше про цю подорож та життя українців на латиноамериканському материку читайте незабаром на сайті Укрінформу в розділі "Публікації".

Олександр Волощук подорожує автостопом із 2002 року. За цей час він відвідав кілька десятків країн світу, здолав сотні тисяч кілометрів. За підсумками своїх мандрівок журналіст написав і видав кілька книжок.

Фото: val.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-