Виступ українського ансамблю

Виступ українського ансамблю "Мрія" зібрав рекордну кількість глядачів на фестивалі в Ізраїлі

Укрінформ
Виступ хореографічного ансамблю "Мрія" зібрав рекордну кількість глядачів на гала-концерті в місті Нетанія (Ізраїль), де завершився черговий, VIII міжнародний фестиваль української культури.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла начальник художнього відділу Палацу культури Основ'янського району Харкова Анастасія Шинкаренко.

"Наш ансамбль “Мрія” став єдиним хореографічним колективом на цьому фестивалі, ініційованому представниками української діаспори та зібрав вокалістів і музикантів-виконавців з різних міст України та Ізраїлю. Зал був заповнений вщерть, і не дивно: харків'яни привезли на фестиваль програму з п'яти хореографічних картинок, які дають уявлення про культурні особливості різних регіонів України: гуцульський "Чабан", полтавський "Козачок", буковинський "Тарпан", закарпатська "Карічка", слобожанський "Плескач", - зазначила Шинкаренко.

За її словами, таланти в програмі продемонстрували 13 вихованців колективу: це юнаки та дівчата віком до 18 років. На сьогодні ансамбль об'єднує півсотні людей, включаючи молодшу групу танцюристів, починаючи з 4-х років.

"Всі витрати протягом тижня, включаючи авіаперельоти, проживання в готелі та харчування, взяла на себе приймаюча сторона. Для харків'ян також підготували екскурсійну програму: діти побували в Єрусалимі, Тель-Авіві, Віфлеємі, Яффі", - додала Шинкаренко.

За її словами, фестиваль пройшов за підтримки Посольства України в Ізраїлі та Міністерства абсорбції Ізраїлю.

Зразковий ансамбль танцю "Мрія" створено рівно 30 років тому при Палаці культури Основ'янського району (колишнього Червонозаводського) Харкова, і за цей час школу народного і сучасного українського танцю тут пройшли до півтисячі харків'ян. Ансамбль - володар гран-прі та переможець міжнародних та всеукраїнських фестивалів і конкурсів. Харківська "Мрія" не раз представляла українську культуру в Туреччині, Алжирі, Мексиці, Франції, Чехії, Польщі та Угорщини.

Фото: Фейсбук Посольства України в Ізраїлі 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-