На Миколая більше тисячі дітей українських військових отримають подарунки від діаспори

На Миколая більше тисячі дітей українських військових отримають подарунки від діаспори

Укрінформ
Більше тисячі  дітей українських військових отримають подарунки від української діаспори в межах акції “Теплом зігріємо серця”, організованої Спілкою української молоді (СУМ).

Про це на прес-конференції в Укрінформі поінформував голова крайової управи Спілки української молоді  в Україні Андрій Фендик.

“Ми очікуємо як подарунки, які частково вже надійшли до України, так і кошти, які вже надійшли до України. Попередня кількість подарунків - 1350, вони вже знаходяться в наших осередках, ініціативних групах чи у представників нашої організації”, - сказав Фендик. 

Він повідомив, що подарунки  адресні, тобто  для конкретної дитини. Є два варіанти їх формування  - готовий пакунок і грошова допомога, яка надходить до СУМ, де вже збирають подарунок під потреби дитини. Активісти Спілки протягом півроку формували списки дітей, збирали інформацію про вподобання чи захоплення дитини, розмір одягу, якщо у сім'ї є потреба в такій допомозі, тощо. Середня вартість подарунка становить 50 доларів. У ньому можуть бути одяг, іграшки, ласощі тощо.

Загалом за п'ять останніх років, що СУМ проводить такі акції, сума, витрачена на  подарунки для український дітей, склала понад 200 тисяч доларів, в акціях взяли участь  понад 7 тисяч закордонних українців.

Як зазначив на прес-конференції заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема, такі акції дозволяють  інформувати українців діаспори про ті події, які відбуваються в Україні, а також підтримати українських дітей.

“Таке спілкування дітей, які живуть поза межами України, з дітьми українських військових або переселенців, дозволяє інформувати про ті процеси, які відбуваються в Україні, зокрема про агресію на півдні та сході України. І тому тут ще є додаткові можливості комунікувати з жителями країн Європи, світу, долучаючи їх до підтримки українських дітей та молоді”, - сказав Ярема.

Також до  акції останніми роками долучаються і люди з України. Так, за словами Фендика, за попередній рік до акції СУМ долучилися  близько 90 жертводавців саме з України. 

В акції беруть участь українці з Канади, Сполучених Штатів, європейських країн, Австралії та Латинської Америки, загалом біля 12 країн. Акція “Теплом зігріємо серця” проводиться щорічно на свято Миколая. 

Спілка української молоді заснована в 1925 році в Києві. Осередки Спілки діють в Австралії, Аргентині, Бельгії, Великій Британії, Іспанії, Естонії, Канаді, Німеччині, Португалії, США, Україні та Франції.

Фото - Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-