Українці Франції закликали Макрона посилити санкції проти РФ через агресію на Азові

Українці Франції закликали Макрона посилити санкції проти РФ через агресію на Азові

Укрінформ
Союз українців у Франції (UUF) звернувся з листом до президента Франції Еммануеля Макрона з проханням посприяти посиленню санкцій проти Росії через її нову агресію проти України поблизу Керченської протоки.

Відповідний лист із занепокоєнням щодо ситуації біля Керченської протоки опублікований на сторінці UUF у Facebook

"Ми не маємо сумнівів, що французька дипломатія, без жодних умов, підтримує цілісність та суверенітет України в її кордонах, які визнані на міжнародному рівні. Зважаючи на нещодавні події та триваючу ескалацію, ми вважаємо, що потрібно дати (Росії – ред.) чіткий сигнал та рішуче засудити (її дії – ред.) з боку Європейського Союзу", - йдеться у листі за підписом голови UUF Богдана Білогоцького (Білота).

Також в UUF наголосили на тому, що Росія продовжує ігнорувати постійні заклики Заходу щодо визволення українських політичних в’язнів, які незаконно утримуються Кремлем. 

Водночас, українці Франції висловили подяку Макрону за всеохоплюючу підтримку Україні.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецназівці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада 26 листопада прийняла закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-