Українці у Римі пікетували посольство РФ через події на Азові

Українці у Римі пікетували посольство РФ через події на Азові

Укрінформ
Українці в Римі у середу вийшли на пікет російського посольства, щоб засудити напад на українські кораблі у Керченській протоці.

Про це повідомив активіст української громади в Римі, голова однієї з асоціацій українців в Італії, журналіст Олесь Городецький на сторінці у Facebook.

"Близько 150 українців вийшли сьогодні на акцію протесту під посольство РФ в Італії, щоб засудити напад на українські кораблі у Керченській протоці. Присутні тримали національну символіку, плакати італійською та англійською мовами з закликами до Путіна забиратися геть з України та поясненням останньої російської атаки на українські кораблі", - зазначив Городецький.

Пікетувальники закликали італійську владу і міжнародну спільноту підтримати Україну.

Італійські журналісти двічі робили прямі включення на центральний новинний канал телебачення Італії RAI News 24 з коментарями учасників акції, повідомив Городецький.

"В знак солідарності з українськими військовими і, особливо, з моряками, які перебувають в полоні, присутні виконали Марш ОУН, який недавно став офіційним маршем українського війська.

Читайте також: Посольство РФ в Австрії пікетували через напад на українські кораблі

На закінчення, всі присутні помолилися за Україну та її військо", - додав активіст.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та понад 20 моряків.

Фото: Ірина Кащей

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-