Українка розповіла про життя на екзотичному острові

Українка розповіла про життя на екзотичному острові

Фото
Укрінформ
Українка Лідія Жгір із Черкас п'ять місяців жила на острові Пенанг, що знаходиться в Малайзії. 

Про свій досвід дівчина розповіла Gazeta.ua.

"Це був перший довготривалий виїзд закордон. На поїздку надихнула зустріч із засновником туристичної компанії "Я люблю Азію" Орестом Зубом. Він досить багато часу провів у Малайзії і проводив ряд лекцій про те, як організувати туди переїзд. Одне із його улюблених місць - острів Пенанг зі столицею Джорджтаун. Місто туристичне, з усіх боків оточене морем. В центрі є гори, національний парк та ботанічний сад. Тож вирішила також туди поїхати", - розповідає Лідія.

За словами дівчини, квиток вона купувала за два місяці до відльоту. Летіла з двома пересадками - в Дубаї та на Шрі-Ланці, що дозволило зекономити близько $200. Загалом квитки в два боки обійшлися близько $550.

"У Малайзії українцям можна перебувати 30 днів без візи. По прильоту в аеропорту ставлять штамп у паспорті і дату, до якої варто вилетіти з країни. Щоб залишитися на довше, можна було подаватися на туристичну візу в посольстві. Вона дається на два місяці. Але я зробила по-іншому. Щомісяця планувала поїздки і на кілька днів виїжджала в сусідні країни, - розповідає дівчина. - Перевезення дуже комфортні і дешеві. В середньому на квитки у два боки витрачала 20 доларів. Найдорожче коштувала поїздка на Балі - 40 доларів в один бік. Також побувала в Таїланді, на островах Борнео, Ява та Суматра. Загалом разом із квитками на одну поїздку йшло від 100 до 200 доларів".

Українка зазначила, що витрати від проживання в Джорджтауні (оренда квартири, харчування, подорожі та транспорт) становили близько 500 доларів щомісяця.

"Жила з українцями у трикімнатній квартирі. За свою кімнату платила трохи більше 5 тисяч гривень. Це був житловий комплекс, які тут називають кондомініумами, із видом на море, парковкою, охороною, дитячим майданчиком, безкоштовним басейном і тренажерним залом", - розповідає дівчина.

На фото: Пачесбур на фудкорті, Джоджтаун, о. Пенанг, Малайзія
На фото: Пачесбур на фудкорті, Джоджтаун, о. Пенанг, Малайзія

Щодо харування, то Лідія користувалася фудкортами (зони харчування в готелі, супермаркеті та інфших громадських місцях), які були представлені китайською, індійською і малайською кухнями.

"На обід витрачала від 4 до 10 рингіт, це 30 - 70 гривень. На цю суму купувала велику тарілку їжі. Найпопулярніша страва "насі лемак" - рис, зварений на кокосовому молоці із додаванням прянощів, гострого соусу та смажених анчоусів. Готувала лише сніданок - вівсянку на кокосовому молоці із різними тропічними фруктами, які тут коштують копійки", - додає вона.

На фото: страва насі лемак
На фото: страва насі лемак

Найпопулярнішим транспортом у Малайзії вважається скутер.

"Я не користувалася ним, бо не вмію їздити навіть на велосипеді. Тож за необхідності брала таксі. Для невеликої компанії це часто дешевше, ніж поїхати кудись автобусом", - підкреслила дівчина.

Одним з мінусів проживання на цьому екзотичному острові є розповсюджені хвороби як малярія та лихоманка Денге.

"Крім того, мучили комарі. Знала, що є хвороби, які вони переносять - малярія, лихоманка Денге. Але на початку дуже легковажно до цього поставилася і щось підчепила. На щастя, відбулася високою температурою, яка пройшла за пару днів. Після того взяла за звичку носити різні захисні спреї і проблема зникла", - підсумувала Лідія.

Фото з архіву Лідії Жгір

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-