СКУ передав Могилянці пожертву на програму, пов’язану з українською діаспорою

СКУ передав Могилянці пожертву на програму, пов’язану з українською діаспорою

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій передав Національному університету "Києво-Могилянська академія" (НАУКМА) пожертву в сумі $25 тисяч на розробку програми, пов’язаної з українською діаспорою.

Як повідомляє прес-служба СКУ, ці кошти є частиною спадку Дмитра та Юлію Шелегонів, які співпрацювали з академією.

"Світовий конгрес українців має честь вручити цю пожертву в пам’ять про Дмитра та Юлію Шелегонів Національному університету "Києво-Могилянська академія", з яким він має багаторічну історію співпраці, а також сподівається на розробку програми, пов’язаної з українською діаспорою", - заявив Чолій.

Зазначається, що кошти будуть спрямовані на створення Києво-Могилянської фундації Канади, метою якої є об’єднання друзів, випускників та партнерів НАУКМА у цій країні задля розвитку освітнього, наукового та інноваційного потенціалу Могилянки. Окрім новоствореної фундації, НАУКМА розробить програму, пов’язану з українською діаспорою.

Дмитро Шелегон народився в м. Заставна на Буковині, а після Другої світової війни емігрував до Канади. Спочатку оселився в місті Тандер-Бей, а потім переїхав до Ошави, де присвятив своє життя добробуту української громади. Зокрема допомагав Українській Православній Церкві св. Івана, в якій він і його дружина Юлія були активними парафіянами.

Юлія Шелегон пережила Голодомор; вона була вчителькою, поетесою, випустила дві збірки під псевдонімом Віра Ворскло. Питання освіти були близькі серцю цього подружжя, яке також виявляло велику повагу до роботи НАУКМА.

Як повідомляв Укрінформ, наразі в Києві проходить 11-й Світовий конгрес українців, в якому беруть участь більше 300 гостей із 30 країн. Завершиться конгрес обранням нового складу керівних органів, яке заплановане на вечір вівторка, 27 листопада.

Фото: ukma.edu.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-