Українці взяли участь у благодійному ярмарку в Анкарі

Українці взяли участь у благодійному ярмарку в Анкарі

Фото
Укрінформ
Українці взяли участь у благодійному ярмарку в Анкарі, організованому DMEDD (асоціація дружин турецьких дипломатів) спільно з Shom (спілка дружин глав дипмісій), кошти від якого підуть на реалізацію благочинних проектів у Туреччині.

Наш стенд був презентований представниками української громади в Анкарі, дипломатамита їх дружинами, працівниками посольства України в Туреччині, запрошеними майстрами і компаніями з України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми третій рік поспіль беремо участь у цьому ярмарку в Анкарі: представляємо нашу культуру, мистецтво та кухню. Такі події дають змогу представити нашу державу в неформальній обстановці, а також зібрати гроші на благодійні цілі. Дуже символічно, що ми на сьогоднішньому ярмарку, як і на попередньому, український стенд представляємо разом з кримськотатарськими друзями», - розповів агентству Надзвичайний і Повноважний посол України у Турецькій Республіці Андрій Сибіга.

Дипломат переконаний, що подібні заходи  – важливий елемент культурної дипломатії, можливість для іноземців краще пізнати Україну.

«Безумовно, що поруч із дипломатичною роботою, політичними подіями, які організовуються в Туреччині на постійній основі, цей ярмарок – важлива подія культурної дипломатії. Глибоке розуміння з’являється комплексно: від політичного до культурно-мистецького представлення держави», - вказав Сибіга.

За його словами, український стенд викликає велику зацікавленість як серед відвідувачів, так і серед інших диппредставництв, дає змогу українській громаді гуртуватися.

«Без скромності скажу, що наш стенд найпопулярніший, так само як перфоманс, представлений українською громадою, а також українські страви, які ми представляємо на гастрономічній частині ярмарку... Також дуже важливо, що такі заходи дають змогу відчути єдність української громади, яка організовуючи спільно з посольством ці заходи, відчуває свою силу, успішність, спроможність представити достойно свою культуру», - вказав очільник українського посольства.

«Кожен стенд своєї країни представляла особисто дружина Посла країни. Це кульмінаційна подія року як для обох організацій, так і для кожного посольства зокрема. Всі кошти буде передано на благодійний проект: або в освітній або в медичній галузі. Організатори визначать проект відповідно до зібраних коштів і звітуватимуть навесні про зроблену роботу», - розповіла Укрінформу дружина Посла України в Туреччині Тетяна Сибіга.

За її словами, благодійні внески дипломатичних місій Анкари 2016 року були спрямовані на відновлення навчального корпусу Фонду захисту та навчання дітей з інвалідністю (ZIÇEV), 2017 року - втілено в життя проект середньої загальноосвітньої школи в Ґюльтепе.

Українці на благодійному ярмарку в Анкарі / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Як відомо, у Києві подібний захід відбудеться 8 грудня у НСК «Олімпійський». Цього року в ярмарку візьме участь 45 посольств. Організатором виступає Міжнародний жіночий клуб Києва (IWCK) – недержавна некомерційна організація, заснована у 1992 році жінками з різних країн, серед яких представниці дипкорпусу, культурних та ділових спільнот, дружини дипломатів і бізнесменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-