Діаспора закликає Канаду негайно розширити санкції проти Росії через Азов

Діаспора закликає Канаду негайно розширити санкції проти Росії через Азов

Укрінформ
Члени української громади Канади розіслали усім канадським депутатам та сенаторам листи із закликом покарати Росію за ескалацію у Керченській протоці.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла організатор акції Антоніна Кумка.

Серед можливих дій, канадським законодавцям пропонується: запровадити економічні санкції проти верховного керівництва РФ, у тому числі Володимира Путіна; надати Україні летальну зброю; застосувати “акт Магнітського” до фізичних та юридичних осіб, пов’язаних із керівництвом Росії; і виключити РФ із Канадської ділової асоціації в Росії та Євразії.

У листі, текст якого є в розпорядженні Укрінформу, також коротко розповідається про напад ВМС РФ на українські судна в Керченській протоці та закликається відреагувати на ці дії невідкладно.

Як повідомлялося, наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом у Чорному морі після того, як по ним був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" були обстріляні противником і втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців зазнали поранення.

Читайте також: У Німеччині прокоментували ескалацію в Азовському морі

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Під час екстреного засідання РНБО Президент Петро Порошенко підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернутися до Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-