Тиждень України у Віденському Відділенні ООН завершився показом моди

Тиждень України у Віденському Відділенні ООН завершився показом моди

Фото
Укрінформ
Урочистим вечором-показом моди від провідних українських дизайнерів одягу завершився Тиждень України у Віденському Відділенні ООН, присвячений утвердженню активної ролі жінок у суспільстві та жіночому лідерству.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, модний показ у присутності численних гостей вперше відбувся прямо у Ротонді - головному вестибюлі Віденського міжнародного центру (Vienna International Centre, VIC).

"Я дуже радий відкривати "Вечір української моди" в центрі міжнародної дипломатії, яким завершується серія українських культурних заходів в рамках Тижня України в ООН. Мода є універсальною мовою, яка дозволяє зберігати та розвивати нашу ідентичність, і вона відіграє важливу роль в мистецькому та культурному житті України. Сьогоднішній показ дає унікальну можливість продемонструвати низку українських провідних модних брендів для мультикультурної спільноти Віденського відділення ООН", - зазначив під час відкриття заходу Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук.

Показ моди на Тижні України в ООН у Відні / Фото: Короткий Василь. Укрінформ

Ключовою метою заходу, організованого Українським клубом  при VIC спільно із Постійним представництвом України при міжнародних організаціях у Відні, було представлення та популяризація української культури, науки та сучасних українських митців на майданчику ООН через призму сприяння реалізації потенціалу та лідерства жінок.

"Ключовою  метою та головною темою Українського тижня в ООН є просування та розширення прав і можливостей жінок  та жіночого лідерства, а також представлення української культури для спільноти ООН. Протягом тижня ми демонстрували той вагомий вплив, який українські жінки роблять для культурного, економічного та соціального розвитку. Через призму культурної спадщини та сучасного розвитку українські артисти, науковців, підприємці, художники, соціальні активісти, музиканти, співаки, фотографи та дизайнери ділилися своїми історіями успіху із загальною метою заохотити жінок і дівчат йти до своїх мрій, зростати професійно та відігравати активну роль у своїх громадах", - заявила голова Українського клубу Соломія Омелян.

Під час вечора свої колекції продемонстрували українські дизайнери Роксолана Богуцька, Олена Даць та Любов Чернікова. В перервах між показами гостей розважали запальними танцями багаторазові призери міжнародних конкурсів Надія та Костянтин Панченки. Також вразила публіку своїм співом оперна співачка Наталія Степаняк.

Основні заходи Тижня України в ООН з 12 по 16 листопада, включали в себе інтерактивну сесію з відомими українськими жінками-лідерами, виставку творів сучасного мистецтва, фотографій та книг, концерт та флеш-моб, благодійний розпродаж українських сувенірів, навчальні семінари для дітей, представлення традиційної української кухні в ресторані ООНівського комплексу.

Тиждень України в ООН - перша подія такого масштабу, організована на платформі відділення Організації Об'єднаних Націй у Відні для представлення позитивного іміджу сучасної України.

Більше фото з "Вечору української моди" у Віденському міжнародному центрі дивіться на Facebook-сторінці Українського клубу при VIC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-