СКУ закликає світ посилити санкції проти Росії через “вибори” на Донбасі

СКУ закликає світ посилити санкції проти Росії через “вибори” на Донбасі

Укрінформ
Організація Російською Федерацією “виборів” на окупованих територіях сходу України вимагає посилення міжнародного санкційного режиму.

Таку думку висловив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Світовий конгрес українців засуджує очолювану російськими силами окупацію частини Східної України та закликає міжнародне співтовариство посилити санкції проти Російської Федерації  за проведення таких фальшивих виборів на Донбасі”, - сказав Чолій.

Він наголосив, що псевдовибори на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей “грубо порушують Мінські домовленості та є явно незаконними з точки зору міжнародного права”.

“Фальшиве проведення цих виборів на окупованій території України є очевидною спробою Кремля узаконити свою агресію проти України та створити ще один заморожений конфлікт у Європі”, - зауважили в СКУ.

В українській організації також подякували керівництву держав, які висловили свій осуд псевдовиборів на Донбасі.

“СКУ вітає безапеляційне засудження Україною, Європейським Союзом та урядами різних держав цих фальшивих виборів, оскільки вони порушують суверенітет України та міжнародно-правові принципи”, - підсумували в Конгресі.

Як повідомляв Укрінформ, бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей провели 11 листопада “вибори”, на яких обирали ватажків терористичних "ЛНР" і "ДНР" та "депутатів".

Читайте також: ЄС може внести до санкційного списку п'ятьох організаторів “виборів" в ОРДЛО

Країни світу засудили проведення цих фейкових виборів на окупованій Росією території Донбасу.

Українська сторона в Тристоронній контактній групі і Міністерство закордонних справ України виступили із заявами, в яких зазначається, що результати нелегітимних "виборів" на окупованих територіях України не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-