Українська молодь Швеції провела вечір пам'яті за жертвами Голодомору

Українська молодь Швеції провела вечір пам'яті за жертвами Голодомору

Укрінформ
Українська молодь Швеції та дипломати провели вечір пам'яті у рамках міжнародної акції до 85-х роковин Голодомору в Україні "Запалімо свічку пам’яті”.

Про це інформує прес-служба української дипустанови у Швеції.

"7 листопада 2018 р. у м.Стокгольм у рамках міжнародної 85-денної акції вшанування жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні ”Запалімо свічку пам’яті” відбувся Вечір пам’яті, який було проведено Посольством спільно з громадською організацією “Українська молодь Швеції”, - сказано у повідомленні. 

Зазначається, що спочатку гості заходу вшанували пам'ять жертв голодоморів в Україні хвилиною мовчання.

Потім учасникам вечора запропонували переглянути англомовний документальний фільм Ю.Лухового “Окрадена Земля”. Ця стрічка заснована на свідченнях жертв Голодомору, коментарях українських та канадських істориків та політиків, розсекречених радянських архівних документах та рідкісних історичних кадрах.

Як повідомляв Укрінформ, в церкві Стокгольма за ініціативи Української жіночої організації в Швеції відбулася літургія та поминальна панахида за жертвами голодоморів.

Нагадаємо, метою акції, яка стартувала за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору – 24 листопада 2018 року, є об’єднання українців усього світу і громадян інших країн у пам’яті про один з найбільших злочинів в історії людства ХХ століття, щоб застерегти його від повторення подібних геноцидів у майбутньому, та щоб засвідчити свою пам'ять.

Публічний захід продовжується щодня, в іншому місті, в іншій країні світу – загалом у 85 місцях. Завершиться він у місті Києві, 24 листопада 2018 р., на День пам’яті жертв Голодомору.

Фото посольства України в Швеції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-