Фестиваль української музики у Швеції пройшов за участю дітей-переселенців з Донбасу

Фестиваль української музики у Швеції пройшов за участю дітей-переселенців з Донбасу

Фото
Укрінформ
Другий музичний фестиваль “Переосмислюючи Європу: Україна” у Стокгольмі пройшов із великим успіхом за участю юних українських музикантів, серед яких переселенці з Донбасу.

Про це повідомляє посольство України в Королівстві Швеція.

"Щорічний музичний фестиваль “Переосмислюючи Європу: Україна” – українсько-шведський музичний проект, який протягом двох вечорів у концертних залах шведської столиці (Stainway Piano Gallery, Konserthuset) представив музичні твори у виконанні молодих талантів з України- переселенців з тимчасово окупованих РФ територій України, а також відомих шведських і українських виконавців (Е.Йонассон, Х.Френдін, М.Которович, сестер Пасічник) та шведського оркестру “Ребарокк”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією посольства, в рамках проекту “ТриС” (В.Сильвестров, М.Скорик та Є.Станкович) було виконано твори сучасних українських композиторів, а також відбулася прем’єра музичної композиції М.Скорика “Варіації на шведську тему”, заснованої на шведських народних сагах. Після її виконання глядачі стоячи аплодували Скорику, який у цьому році відзначив своє 80-ліття.

Під час концерту української музики доби бароко відбувся кіноперегляд документальної стрічки “Українська рапсодія – подорож до української класичної музики” режисерів Софії Нюблом та Валентини Романюк.

Другий музичний фестиваль “Переосмислюючи Європу: Україна” проходив 1-3 листопада завдяки організації ГО “Український інститут у Швеції” та підтримці Посольства України у Швеції.

Фото зі сторінки посольства України у Швеції у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-