Гурт

Гурт "ДахаБраха" відкрив латвійський фестиваль

Відео
Укрінформ
Український музичний етно-гурт "ДахаБраха" спільно із латвійським гуртом "Tautumeitas" виступив на відкритті фестивалю Porta в Резекне (Латвія).

Місцева латвійська аудиторія й українська діаспора були у захваті від концерту, що відбувся 3 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Органічне поєднання українського і латвійського фольклору вкотре засвідчило - Україна і Латвія сьогодні перебувають на одній хвилі відчуття культури і сучасного мистецтва. Насправді я вражена, як латвійська аудиторія із захватом сприймала українську музику!" - прокоментувала концерт Тимчасовий повірений України в Латвії Аліса Подоляк.

ДахаБраха - квартет world music з Києва. Поєднуючи фундаментальні елементи звуку і душевності, український гурт "етнічного хаосу" створює світ несподіваного звучання. Експериментуючи з українською фолк-музикою, артисти доповнили її ритмами зовнішнього світу, створивши унікальне і незабутнє звучання.

Tautumeitas - група більш традиційної народної музики, в якій об'єдналися сім дівчат-музикантів. Зараз учасниці використовують неповторне латиське багатоголосся.

Спільний виступ двох груп виявився дуже цікавим і захоплюючим для глядачів, серед яких було багато представників української діаспори.

 

Відео – Аліса Подоляк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-