У Варшаві запалили свічки в пам'ять жертв Голодомору

У Варшаві запалили свічки в пам'ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Представники української громади Польщі та українські дипломати вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Українці запалили свічки пам'яті біля пам'ятника жертвам Голодомору в Україні на Вольському кладовищі польської столиці, інформує посольство України в РП.

Вшанування у Варшаві пам'яті жертв Голодомору / Фото: facebook.com/AmbasadaUkrainywPolsce

“До світової акції “Запали свічку пам‘яті”, присвяченої 85-м роковинам Голодомору в Україні 1932-33 рр. долучилася сьогодні Варшава. Спільно з українською громадою та учнями українських суботніх шкіл працівники Посольства України в Республіці Польща на Вольському православному кладовищі біля меморіалу жертвам Голодомору запалили свічки та зачитали імена 85 дітей - невинних жертв геноциду українського народу”, - інформує дипломатичне представництво України в РП.

Читайте також: В Ізраїлі вшанували пам'ять жертв Голодомору

Перед учасниками пам’ятного заходу виступили радник-посланник України в Польщі Василь Зварич та голова Об’єднання українців в Польщі Петро Тима. Вони підкреслили, що потрібно берегти пам’ять про ці трагічні події початку XX cтоліття і передавати її наступним поколінням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-