Дні українського кіно відбулися у Вільнюсі

Дні українського кіно відбулися у Вільнюсі

Фото
Укрінформ
У литовській столиці відбулися Дні українського кіно, під час яких були показані нові стрічки вітчизняного виробництва - «Сторожова застава», «Припутні», «Коли падають дерева», «Чужа молитва». 

Про це повідомило на офіційному сайті Посольство України в Литовській Республіці.

Дні українського кіно відкрилися 26 жовтня показом невмирущої класики Юрія Іллєнка – фільмом «Білий птах з чорною ознакою», яку представив посол України в Литві Володимир Яценківський нагадавши, що ця стрічка залишається одним із найвидатніших творів кіномистецтва і унікальною можливістю відчути любов героїв до своєї Батьківщини. Також у ході виступу він висловив сподівання, що Дні українського кіно стануть у Вільнюсі та інших містах Литви щорічною подією. 

У наступні два дні, 27-28 жовтня, проходили покази нещодавно створених за підтримки Держагентства України з питань кіно стрічок: фентезі Юрія Ковальова «Сторожова застава», драми Марисі Нікітюк «Коли падають дерева», історичної драми Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва» та трагікомедії Аркадія Непиталюка «Припутні», яку представила виконавиця однієї із головних ролей Олена Узлюк.

У Днях українського кіно взяли участь представники Посольства України в Литві, та «Київкінофільму», зокрема, перший заступник директора Лариса Зубенко, координатор національних та міжнародних проектів Олена Бабій, голова прес-служби Державного агентства України з питань кіно Марія Дідик, головний редактор україномовної радіопрограми Литовської національної телерадіокомпанії «ЛРТ» «Калинові грона» Юрій Паньків, представники акредитованого у Литві дипломатичного корпусу, Міністерства культури Литви, української та кримськотатарської громад Вільнюса, в тому числі - голова української громади Вільнюса Наталія Шертвітєнє, студенти, інші поціновувачі кіномистецтва. 

Заходи було організовано КП «Київкінофільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно, за сприяння Посольства України у Литовській Республіці, кіноцентру «Скалвія» Вільнюса – одного з найвідоміших та найстаріших кінотеатрів литовської столиці. 

Фото Посольства України в Литві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-