Українці Братислави провели акцію

Українці Братислави провели акцію "Запалімо свічку пам’яті!"

Фото
Укрінформ
Українці, які проживають у столиці Словаччини, провели низку заходів у рамках міжнародної акції "Запалімо свічку пам’яті!, приуроченої до 85-роковин Голодомору в Україні 1932-33 років.

Про це повідомляється на сайті Посольства України у Словаччині.

"31 жовтня біля пам’ятника Т.Г. Шевченку у Братиславі співробітники Посольства України в Словацькій Республіці спільно з Словацько-українським товариством м. Братислава, музично-драматичним ансамблем ім. Т.Г.Шевченка, дітьми української школи Братислави, представниками творчої інтелігенції та українською громадою провели комеморативні заходи у рамках міжнародної акції "Запалімо свічку пам’яті!", - інформує посольство.

У прес-службі дипустанови зазначили, що під час заходу посол України Юрій Мушка наголосив на тому, що "голодомор був однією з найбільших національних катастроф у сучасній українській історії. Ми розцінюємо його, як найжорстокіший злочин комуністичного режиму проти українського народу".

Також у рамках події учні української школи м.Братислава зачитали імена дітей, які жили у Кіровоградській області і померли від голоду у 1932-1933 роках. Також школярі декламували вірші про голодомор. Зокрема, українська громадська діячка Ольга Грицак-Шерегій поділилася своїми думками щодо трагічних років українсьокго народу перед присутніми.

Наостанок хвилиною мовчання учасники акції вшанували пам'ять загиблих під час голоду.

Нагадаємо, глобальна акція "Запалімо свічку пам‘яті!" проходить з 1 вересня. Вона проводиться щодня почергово посольствами та генеральними консульствами України у різних країнах світу та триватиме 85 днів, завершиться 24 листопада в Києві. У кожному місті по всьому світу згадують 85 імен дітей із мільйонів загиблих.

Фото: slovakia.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-