У Донецькому університеті презентували виставку про діаспору

У Донецькому університеті презентували виставку про діаспору

Фото
Укрінформ
У Донецькому національному університеті ім. Василя Стуса, який у зв'язку з воєнними подіями на сході України тимчасово розташований у Вінниці, презентували мультимедійну виставку "Світовий конгрес українців: вчора, сьогодні, завтра".

Захід відбувся у вівторок, 30 жовтня, в рамках Всеукраїнської просвітницької акції з нагоди 50-річчя організації напередодні XI Конресу СКУ, повідомляє вінницький інформаційний портал "Veжа".

"Виставка в ДонНУ являє собою кілька стендів з детальною інформацією про СКУ, її президентів та діяльність. Також там встановили два сенсорні монітори. На одному програються відео з різноманітних подій СКУ. На іншому зібрана вся інформація про СКУ, варто тільки підійти та обрати конкретний пункт", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає портал, офіційна частина заходу з виступами її творців та представників університету тривала близько години. Послухати виступи та подивитись презентацію зібралось кількадесят студентів.  

Вже 1 листопада цю виставку представлять у Кам’янець-Подільському національному університеті ім. Івана Огієнка.

Метою виставки, організатором якої є Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ “Львівська політехніка”, є поширення знань про СКУ та популяризація його діяльності серед широкого кола громадськості в Україні та світі. 

Світовий конгрес українців (СКУ) - неприбуткова організація, позапартійне об'єднання, міжнародна координаційна надбудова над українськими громадськими організаціями у діаспорі, яка об'єднує 20 млн українців у 57 країнах світу.

Організація була заснована в 1967 році в Нью-Йорку під назвою Світовий конгрес вільних українців, у 1993 році - назву змінили на сучасну. 

З моменту заснування і до 1991 року СКУ займався питанням відновлення незалежності України. В ті роки по всьому світу влаштовувались акції на підтримку ув’язнених радянською владою діячів культури, акції проти порушення прав людини і свобод українців у СРСР тощо. З 2014 року одним з основних напрямів роботи стали європейська інтеграція України та боротьба з російською агресією.

Гуманітарна ініціатива СКУ під назвою “Захист патріотів” діє з 2014 року. В її рамках втілюються в життя програми з тактичної медицини для військових, лікарів та бійців силових відомств, що відбуваються за стандартами НАТО та із залученням західних спеціалістів. Станом на березень 2017 року в рамках цієї ініціативи підготовку пройшли 33 000 чоловік, військовим було передано понад 21 000 індивідуальних аптечок тощо.

Нагадаємо, XI Світовий конгрес українців відбудеться 24-26 листопада цього року в Києві.

Фото: Veжа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-