У Данії вперше пройшов український фестиваль

У Данії вперше пройшов український фестиваль

Фото, відео
Укрінформ
 У данському місті Рандерс відбувся перший фестиваль "Дні української культури в Данії".

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Данії.

"Українськими організаціями Данії за сприяння Посольства (України в Данії - ред.) 27-28 жовтня ц.р. у м.Рандерс (Ютланд) було проведено перший фестиваль "Дні української культури в Данії", - сказано у повідомленні.

За інформацією дипустанови, у фестивалі взяли участь фіналісти "Україна має талант" Влад Ониськів та Петро Сказків, театр фольклорної пісні "Дивина", представники національної спілки майстрів народного мистецтва України - майстриня ткацького мистецтва Валентина Ткач, майстер різьби по дереву Дмитро Кудря, майстер гончарного мистецтва Іван Бобков.

Також у рамках заходу було презентовано історичний український ярмарок, вироби української кухні, виступи музичних та танцювальних колективів, українські традиційні забави для дітей, майстер-класи з танцю та традиційних українських ремесел тощо.

Крім того, українські організації Данії на фестивалі повідомили про своє об'єднання в Ассоціацію українських організацій Данії. 

Нагадаємо, днями українська громада міста Рандерс (Данія) приєдналася до міжнародної акції "Запалімо свічку пам'яті!" в рамках відзначення 85-роковин Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Фото зі Facebook-сторінки посольства України в Данії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-