В Каїрі проведено акцію

В Каїрі проведено акцію "Запалімо свічку пам’яті"

Укрінформ
Українці в Єгипті долучились до міжнародної акції "Запалімо свічку пам’яті!". 

Про це повідомляє посольство України в Арабській Республіці Єгипет.

"27 жовтня до міжнародної акції "Запалімо свічку пам’яті!" долучились  українці в Єгипті", - йдеться у повідомленні.

В заході взяли участь родини українських громадян, які на постійній основі чи тимчасово проживають в Єгипті, працівники Посольства України в АРЄ та українських компаній.

У своїх промовах та спогадах учасники акції привертали увагу присутніх до сумних наслідків, спричинених однією з найжахливіших трагедій сучасності, зазначали, що весь світ у ці дні  віддає шану пам’яті невинно убитим в роки лихоліття, закликали учасників заходу зберігати пам'ять про цю страшну трагедію з метою недопущення повторення подібного в майбутньому.

Громада згадала імена 85 дітей зі списку мільйонів жертв, заморених голодом прибічниками сталінського режиму, вшанувала їхню пам’ять хвилиною мовчання.

Діти та дорослі прочитали вірші українських авторів про Голодомор та спогади очевидців цієї трагічної сторінки в історії української нації.

Присутні ознайомились із підготовленою Посольством на основі матеріалів Українського інституту національної пам’яті фотоекспозицією «Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу».

Фото: посольство України в Арабській Республіці Єгипет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-