На виставці української графіки в Чикаго представлені роботи з п'яти регіонів України

На виставці української графіки в Чикаго представлені роботи з п'яти регіонів України

Відео
Укрінформ
На виставці "Сучасні українські графіки на зламі ХХ/ХХІ століть", яка нещодавно відкрилася у Чикаго в Інституті сучасного мистецтва, представлені роботи з Києва, Харкова, Львова, Луганська та Чернівців.

Про це йдеться в сюжеті "Голос Америки", опублікованому у Фейсбуці.

"Тут представлено приблизно чотири генерації графіків, і представлені тут Київ, Львів, Харків і ще декілька міст, такі як Чернівці і Луганськ. Саме в цих містах концентруються й концентрувалися протягом 20 століття, а в деяких ще раніше, такі мистецькі осередки і мистецькі академії", - сказала кураторка виставки Катерина Підгайна.  

Як зазначається у сюжеті, на виставці експонуються роботи 32 українських художників - і не лише сучасних, але й радянського періоду.

Організатори повідомили, що за часів СРСР графіка вважалася другорядним видом мистецтва, тому державні цензори звертали на неї меншу увагу, що давало митцям більше можливостей розвивати власні таланти та експериментувати.

Виставка буде відкрита до 9 грудня.

Мета проекту – популяризація за кордоном сучасного графічного мистецтва України, що є одним з найпотужніших та найбільш цілісних феноменів, його лаконічної, тонкої, абстрактної мови, демонстрація його трансформації за останні 40 років – у переломну та визначальну для України добу.

Проект проходить за сприяння Міністерства закордонних справ України, Генерального Консульства України в Чикаго та ГО "Скульптурний цех".

Фото: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-