Українка в США відкрила благодійний фонд для допомоги постраждалим від ураганів

Українка в США відкрила благодійний фонд для допомоги постраждалим від ураганів

Укрінформ
У США українка Ганна Морозова разом з чоловіком запустила благодійний фонд JCQ Foundation для допомоги потерпілим від стихійних лих і ураганів.

Про це повідомляє mc.today.

"У 2016 році я вийшла заміж і переїхала до Флориди. Коли постало питання, чим займатися на новому місці, ми з чоловіком вирішили заснувати благодійну організацію для допомоги потерпілим від стихійних лих і ураганів та малозабезпеченим сім'ям. У США будівельна компанія мого чоловіка багато займалася благодійністю, і в серпні 2017 року ми вирішили створити фонд при компанії. Це зручно з точки зору податкових поблажок і відкриває дорогу до глобальної благодійності", - розповідає Ганна Морозова.

За її словами, у США через природні катаклізми в регіоні щороку тисячі людей залишаються без даху над головою, і держава не допомагає у відновленні помешкань.

"Нещодавно сталося два руйнівних урагани-Харві та Ірма. Ми бачили, як хвиля змиває будинки, як люди залишаються без даху над головою. Держава не компенсує збитки від катаклізмів. Якщо ти не застрахував свій будинок – сам винен. До нас в офіс щодня звертаються люди, заповнюють анкети, пояснюють, чого потребують. Нещодавно ми відправили в Техас 35 фур гуманітарної допомоги на кілька десятків тисяч доларів. Днями спілкувалася з жінкою, якій ми відправили меблі. Вона зізналася, що хворіє на рак. Каже – велике спасибі, ви мене робите щасливою. Це приємно до сліз", - додає вона.

Українка підкреслила, що благодійність в США істотно відрізняється від української за масштабами.

"Безліч українських благодійних проектів націлені на допомогу хворим в клініках або на закупівлю ліків і медичного обладнання. В Америці благодійні фонди працюють при лікарнях, які покривають витрати нужденних. Тут немає такої драми зі збором коштів для операції дитині за 200 тис, як у нас. Люди збирають гроші на освіту дітей з малозабезпечених сімей, на усунення проблем з питною водою в Африці або на боротьбу з поліомієлітом. Багато пожертвувань націлені на світ", - зазначила емігрантка.

З огляду на це частину пожертвувань фонд витрачає на адміністративні витрати і зарплати працівників. Засновник фонду сам вибирає, який відсоток від пожертвувань забрати собі, оскільки держава цей процес не регулює.

"Я особисто знайома з керівником одного фонду, і він їздить на "Ягуарі". У нього немає іншої роботи - гроші він заробляє тільки у фонді, який, по суті, повинен фокусуватися на благодійності. На моє переконання, так неправильно. Але в Штатах це називається "заробити". Якщо чесно платиш податки і відкрито вказуєш заробіток, то ти молодець. Благодійний фонд може забрати 50% пожертвувань і більше. Якщо суспільство це приймає - ніяких непорозумінь не виникає. Свого роду це теорія ігор", - розповідає дівчина.

Також Ганна поінформувала, що у Штатах культуру благодійності прищеплюють з раннього дитинства. Школярі постійно влаштовують благодійні заходи, наприклад, забіг на стадіоні. Заздалегідь діти домовляються з дорослими: за кожне коло в забігу ті пожертвують один долар.

"Потім дивляться, як марафонці з червоними особами біжать з останніх сил, щоб заробити додатковий долар для фонду школи. Студенти, які хочуть вступити в престижний вуз рівня Гарварду, обов'язково повинні написати про свій благодійний досвід. Особистий благодійний фонд – справа честі успішних підприємців. Найбільші фонди – у Білла Гейтса і Марка Цукерберга. Як тільки підприємець виходить на пристойний заробіток, він відкриває фонд", - підсумувала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-