Фріланд: Пишаюся українсько-канадською громадою

Фріланд: Пишаюся українсько-канадською громадою

Укрінформ
Канадсько-українська громада наполегливо та віддано працювала, аби звести у Торонто Меморіал жертв Голодомору.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд з нагоди відкриття Меморіалу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я дуже пишаюся наполегливістю та відданістю українсько-канадської громади та численних організацій, які виконали усю роботу, необхідну для створення цього Меморіалу. Це важлива робота, оскільки правда має значення, пам’ять має значення, історія має значення”, - сказала Фріланд.

Вона також закликала передавати наступним поколінням знання про Голодомор. “З одного боку, це надзвичайно сумна подія, адже ми згадуємо про жахи Голодомору. Я рада, що на церемонії відкриття були присутні діти, адже важливо, аби вони знали, що відбувалося під час Голодомору. З іншого боку, це привід гордості для усієї громади”, - наголосила міністр.

Читайте також: У Канаді стало більше України - Порошенко про меморіал Голодомору в Торонто

Як повідомляв Укрінформ, у неділю 21 жовтня в Торонто було відкрито Меморіал жертв Голодомору. До офіційної церемонії долучилося кілька сот людей, серед яких був мер Торонто Джон Торі, перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, Генеральний консул України в Торонто Андрій Веселовський, президент Конгресу українців Канади Павло Ґрод, а також інші очільники української громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-