Президент Світового конгресу українців розповів, про що говоритиме у Берліні

Президент Світового конгресу українців розповів, про що говоритиме у Берліні

Ексклюзив
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Євген Чолій у Берліні 22-23 жовтня зустрінеться з низкою чиновників і представниками неурядових організацій.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зустрічаємося у відомстві канцлера, міністерствах закордонних справ, економіки та енергетики, оборони, а також з німецькими think-tanks і представниками неурядових організацій", - розповів Чолій агентству.

Зокрема, в Міноборони глава СКУ збирається порушити питання втручання Російської Федерації у виборчі процеси в контексті того, як можна використовувати досвід ФРН, щоб знизити рівень втручання в президентські і парламентські вибори в Україні у 2019 році.

Однією з основних тем обговорення, за словами Чолія, як і у всіх зарубіжних поїздках, буде тема Голодомору. У Німеччині керівник СКУ закликатиме, щоб і ця держава визнала Голодомор геноцидом, і сподівається, що завдяки зусиллям України, СКУ та українських організацій у Німеччині зробити це нарешті вдасться.

Серед інших тем для переговорів - обговорення того, як Німеччина ще більш активно може допомагати Україні захищати її територіальну цілісність.

Читайте також: СКУ та Всесвітня литовська спільнота підписали Меморандум про взаєморозуміння

На минулому тижні Чолій побував в Дюссельдорфі на конференції по Голодомору, а також в Мюнхені, де разом з українською громадою відзначив 85-ту річницю Голодомору. Крім того, в столиці Баварії він головував на зборах Об'єднання українських організацій в Німеччині, яка обрала нове керівництво.

У Берліні в понеділок Чолій також поставив свій підпис під Меморандумом про взаєморозуміння зі Світовою організацією литовців, яку з литовської сторони підписала голова Даля Хенке.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-