Трюдо привітав відкриття меморіалу жертвам Голодомору у Торонто

Трюдо привітав відкриття меморіалу жертвам Голодомору у Торонто

Документ
Укрінформ
Відкриття меморіалу жертвам Голодомору у Торонто засвідчило силу духу та мужність поколінь українців.

Про це йдеться у зверненні прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо з нагоди відкриття меморіалу жертвам Голодомору у Торонто.

“Меморіал Голодомору стане місцем пам’яті про мільйони жертв систематичного геноциду... Меморіал також засвідчує незламну волю й дух українців, які зберегли свою ідентичність та вистояли”, - заявив Трюдо.

Він нагадав, що у листопаді вшановуватимуться 85-ті роковини Голодомору. “Скористаймося цією нагодою, аби подумати про цінності та принципи, в які ми, канадці, так віримо. Ми повинні й надалі дотримуватися наших демократичних ідеалів та упевнитися, що такі страхітливі події, як Голодомор, ніколи не будуть забутими. Оскільки знання історії - наша найбільша надія на не повторення її”, - наголосив глава уряду Канади.

Читайте також: У Торонто відкрили меморіал жертвам Голодомору

Як повідомляв Укрінформ, у неділю 21 жовтня в Торонто було відкрито меморіал жертвам Голодомору. До офіційної церемонії долучилося кілька сот людей, серед яких була міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, мер Торонто Джон Торі, перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, а також члени та очільники української громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-