Представниця МІП розповіла про Голодомор на міжнародній конференції у Лісабоні

Представниця МІП розповіла про Голодомор на міжнародній конференції у Лісабоні

Укрінформ
Головний спеціаліст сектору МІП із питань просування України у світі Софія Джуринська взяла участь у міжнародній конференції «Нас убивали, бо ми українці», організованій у Лісабоні за ініціативою Посольства України у Португалії.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

«У 2018 році Україна вшановує 85-ту річницю Голодомору. Міністерство інформаційної політики України сприяє розповсюдженню соціальної реклами та друкованих матеріалів, щоб населення України та увесь цивілізований світ знали, пам’ятали та визнавали цей злочин проти людяності», - зазначила Джуринська.

У конференції взяли участь Посол України в Португалії Інна Огнівець, голова групи дружби Україна-Португалія Асамблеї Республіки Португалія Рікарду Бешіга, начальник управління з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва МЗС України Лариса Дір, голова правління «Меморіалу ім. В. Стуса» Юрій Баланюк, депутат Міської Асамблеї м. Лісабон Аліна Галаш Хол де Бювінк, голова Спілки українців в Португалії Павло Садоха.

Читайте також: У Техасі встановили День вшанування жертв Голодомору в Україні

Крім того, в одному з кінотеатрів Лісабона відбувся показ кінострічки «Кіборги», організований за підтримки Посольства України в Португалії.

Як повідомлялося,  2 березня 2017 року Асамблея Республіки Португалія схвалила Резолюцію щодо визнання Голодомору 1932-1933 рр. в Україні геноцидом українського народу.

Фото: МІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-