У Софії - виставка українських стародруків Києво-Печерської Лаври

У Софії - виставка українських стародруків Києво-Печерської Лаври

Фото
Укрінформ
У Софії в Національній бібліотеці "Св. Кирило і Мефодій" проходить виставка українських стародруків "Києво-Печерська Лавра - традиція та віра у слово і зображення".

Захід присвячений 100-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Болгарією, повідомляється на Facebook-сторінці Посольства України в Болгарії.

"Відвідувачі протягом двох тижнів можуть побачити низку книг періоду XVII-XIX століття - найдавнішого осередку книгодрукування в Україні - Києво-Печерської Лаври, в т.ч. авторства відомого українського книговидавця Памво Беринди", - йдеться у повідомленні.

За інформацією посольства, найціннішими експонатами фондів бібліотеки є перше видання твору "Життя і служба Св. Івана Рильського" (1671 р.) та ілюстрована книга архієпископа Андрія Кесарійського "Тлумачення апокаліпсису" (1625 р.), яке, у свою чергу, є і найбільш старовинним виданням Києво-Печерської Лаври.

Виставку відкрили Посол України Віталій Москаленко та Директор бібліотеки "Св. Кирило і Мефодій" професор д-р Красимира Александрова.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-