В Туреччині відбувається бум українських організацій – Білецька

В Туреччині відбувається бум українських організацій – Білецька

Укрінформ
У Туреччині нині відбувається справжній бум українських організацій, на що мали вплив події 2013-2014 років в Україні, які також призвели до зростання свідомості українців щодо своєї ідентичності.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу розповіла голова Української спілки в Анкарі Юлія Білецька. 

"З того часу (після подій 2013-2014 років та оформлення перших організацій у 2016 році – ред.) відбувається справжній бум українських організацій в Туреччині. На цей час офіційно оформлені 12 товариств. Крім нашої спілки в Анкарі, в Анталії діє три спілки, дві - в Стамбулі, по одній в Ізмірі, Бурсі, Аланії, Мармарисі, Самсуні та Кушадаси", - розповіла вона.

Керівник української спілки наголосила, що після подій 2013-2014 років "й самі українці в Туреччині стали більш свідомими щодо своєї ідентичності", активними, почали гуртуватися.

Читайте також: Українська школа в Анкарі оголосила набір учнів

Ю.Білецька відзначила, що створення та оформлення громад також посприяло збільшенню кількості українських шкіл, зокрема суботніх, на території Туреччини.

"Ми, як тільки створили спілку, одразу відкрили школу, це сталося весною 2017 року. Спочатку уроки проводили в приміщенні посольства України, за що також вдячні. Коли ми отримали це приміщення, тоді вже розгорнули повноцінну діяльність - і в школі, і розширили інші активності", - розповіла вона.

Як відомо, українська школа в Анкарі дає можливість навчатися дітям від 2 до 16 років. Заняття проходять щосуботи з 10 до 14 години за такими напрямками, як-от: українська мова та література; культура, традиції, історія України; образотворче мистецтво; народні танці та співи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-