Швейцарія, Франція та Люксембург приєдналися до акції

Швейцарія, Франція та Люксембург приєдналися до акції "Запалімо свічку пам'яті!"

Фото
Укрінформ
У Швейцарії, Франції та Люксембурзі відбулися заходи в рамках міжнародної акції "Запалімо свічку пам'яті!", приуроченої до 85-роковин Голодомору в Україні 1932-33 років.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Facebook-сторінки прес-служб українських посольств у зазначених країнах.

За інформацією посольства України у Швейцарії, 14 жовтня у Берні в храмі Святої Трійці відслужили спільну українсько-швейцарську літургійну службу, а також панахиду, під час якої українські діти винесли запалену свічку пам‘яті. Крім того, священник о. Володимир зачитав імена 85-и дітей, які померли під час Голодомору-геноциду.

Разом з тим, усім присутнім були роздані символічні колоски пшениці та інформаційні листки з інформацією німецькою мовою про геноцид в Україні 1932-1933 років.

У поминальному заході взяли участь акредитовані у Швейцарії посли Грузії, Польщі, Словаччини і США, представники української громади та жителі країни.

Зокрема, акція "Запалімо свічку пам’яті!" цього дня відбулася і в Лозанні у церкві Пресвятого Серця Христового, де о.Назарієм було відслужено ще одну панахиду, в рамках якої вшанували жертв Голодомору в Україні.

Згідно з повідомленням української дипустанови у Франції на сторінці у Фейсбуці, 14 жовтня, у неділю, Париж також приєднався до Всесвітньої акції "Запалімо свічку пам'яті!" на вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років.

Як зазначили в посольстві, у храмі св.Володимира відбулася панахида за жертвами Голодомору за участю української громади Франції, представників мерії Парижа та небайдужих громадян французької столиці.

До учасників заходу звернувся посол України у Франції О.Шамшур, Голова Репрезентативного комітету української громади Франції Т.Горішний, мер 6-го округу м.Париж Жан-П’єр Лекок, депутат Національних Зборів Жіль ЛеЖандр.

У рамках акції відбулося запалення свічок пам’яті та читання імен дітей – жертв Голодомору.

Крім цього, 15 жовтня Люксембург приєднався до міжнародної акції "Запалімо свічку пам‘яті!" з нагоди вшанування жертв Голодомору, повідомили у Посольстві України в Бельгії у Фейсбуці.

У заході, зокрема, взяв участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін у ході візиту до країни.

Фото з Фейсбуку посольств України в Швейцарії, Франції та Бельгії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-