Українці Австрії вшанували захисників України

Українці Австрії вшанували захисників України

Фото, відео
Укрінформ
Урочисте вшанування українських воїнів з нагоди Дня захисника України відбулося у неділю, 14 жовтня, біля пам’ятника українським козакам на пагорбі Леопольдсберг у Віденському лісі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у заході взяли близько ста українців, які проживають в австрійській столиці, працівники посольства та духовенства.

"Сьогодні ми вшановуємо захисників нашої держави усіх часів, і, головне, тих наших героїв, які зараз захищають нашу державу на Сході. Особливо треба загадати тих, хто не повернувся, хто віддав своє життя за Україну, хто зараз в полоні, хто поранений у шпиталях бореться за своє життя. Треба подякувати і всім волонтерам, які допомагали та допомагають військовим та пораненим", - заявив під час урочистого заходу перший секретар Посольства України в Австрії Тарас Жолубак.

Представники української дипустанови здійснили урочисте покладання квітів до пам’ятника українським козакам як символу усіх захисників України.

Аташе з питань оборони Андрій Ткачук наголосив, що в цей день вшановуються усі воїни, які протягом багатьох століть захищали та боронили спокій в Українській державі, і особливі ті – які в ці дні відбивають атаки ворога.

Він зазначив, що українське військо сьогодні є одним із головних гарантів незалежності. "Мужність, героїзм та самопожертва наших захисників на Сході зупинила ворога для того, щоб ми з вами не зупинялися на шляху змін. Щоб ми не нехтували нашою єдністю, щоб кожна наша дія була на благо нашої країни та народу. Щиро віримо в те, що незламність духу та міць тіла, традиції та патріотизм наших захисників буде тим щитом, який жоден ворог не зможе здолати", - заявив він.

Багато українців прибули на урочистий захід з вшанування захисників України прямо з літургії з нагоди Покрови Пресвятої Богородиці, відслуженої в українській церкви Святої Варвари у Відні. Як наголосив присутній на урочистостях парох центральної парафії Св.Варвари  от. Тарас Шагал, Свято Покрови є мирним святом.

"І я дуже радий, що саме Покрова Пресвятої Богородиці є тим святом, коли згадується і українське військо та українські захисники. Адже вони є саме захисниками, і в першу чергу, вони обороняють та захищають, а не нападають", - зазначив він.

За словами отця, захисту Богородиці, яка покриває та обороняє, потребують і воїни: "Воїн воює, коли мусить, коли він охороняє, але на це йому дуже часто потрібна допомога зверху".

На горі Леопольдсберг також відбулася літургія з нагоди Покрови Пресвятої Богородиці.

Напередодні, 13 жовтня, українських захисників вшанувала й українська громада Тіроля. Покладання вінків до могил на солдатському кладовищі Амрас в Інсбруку відбулося за участі посла Олександра Щерби. Вшанування проходило і на радянській частині кладовища, яка раніше називалася Russenfriedhof, але на прохання посольства України минулого року була перейменована.

Фото, відео - Василь Короткий, Укрінформ

Фото по Інсбруку - Посольства України в Австрії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-