Кримськотатарська громада Туреччини відзначила свято врожаю

Кримськотатарська громада Туреччини відзначила свято врожаю

Фото
Укрінформ
Кримськотатарська громади Туреччини відсвяткувала традиційне свято врожаю "Дервіза".

На свято до селища Тойдемір (80 км від столиці – ред.) району Полатли завітали представники кримськотатарських громад Анкари, Ізміру, Етімесгуту, Манавгату, Ескішехіру, Полатли та інших міст, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кримськотатарська громада Туреччини відзначила свято врожаю

«Це традиційне свято, яке відзначаємо кожного року. І місце проведення теж має особливе значення. Тут в роки Визвольної війни (1919-1923 років- ред.) недалеко від річки Сакарья було зупинено грецькі війська. Це момент став переломним у війні», - розповів голова генерального центру взаємодопомоги та культури кримських тюрків Туреччини Мукремін Шахін.

На узвишші, біля селища Тойдемір з 2004 року кримськотатрська громада щороку висаджує кілька сотень дерев. Це місце має назву Кримський ліс пам’яті.

Читайте також: У церкві, де відбулося диво Покрови, помолилися українською

«Цього року висадили 240 дерев. Наступного разу хотіли б, щоб і українці взяли участь у висадці дерев в Кримському лісі пам’яті. Це було б символом єдності наших народів», - поділилися ідею в кримськотатарському культурному центрі м. Полатли, який виступає організатором святкування.

Свято «Дервіза» символізує закінчення збору врожаю, початок сезону, коли природа завмирає та готується до зими. У перекладі «дер» - двері або ворота, «віза» - дозвіл на виїзд. Перед святом проводять генеральне прибирання домівки та двору. Традиційно після цього свята починався сезон весіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-