На конференції у Лісабоні говорили про визнання голодомору в Україні геноцидом

На конференції у Лісабоні говорили про визнання голодомору в Україні геноцидом

Укрінформ
У Лісабоні відбулася конференція, присвячена голодомору, де йшлося про геноцид проти українського народу та необхідність розслідування минулих злочинів задля уникнення їхнього повторення в наш час.

Про це голова Об’єднання українців Португалії Павло Садоха заявив у Лісабоні на міжнародній конференції, присвяченій голодомору.

"Важливіше за все, що, вчинивши геноцид з мільйонними жертвами, Москва зуміла переконати західний світ, що це декілька сотень українських націоналістів є загрозою для європейських суспільств. Вчиняючи кроваві злочини, звинувачувала у цьому свою жертву", - сказав Садоха.

Він також наголосив, що понад півстоліття голодомор був темою-табу у світі, оскільки тоді постійною реалією лишалася загроза ядерної війни. Західний світ, "втомлений" Другою світовою війною, старався уникати питань, які могли б створювати більшу напругу, обрав політику стримування агресора.

Наразі, на переконання очільника діаспорянської організації, необхідним є продовження та завершення розслідування злочинів, скоєних за часів Російської імперії та СРСР.

"Завершення розслідування злочинів СРСР (Російської імперії), проведення паралелей між минулим і теперішнім є єдиним шляхом попередження нових масових злочинів. Голодомор, як і голокост, не повинні повторитися", - зазначив Садоха.

Читайте також: Президент СКУ закликав Британію визнати Голодомор геноцидом

Від українців Португалії він привітав рішення Сенату США щодо ухвалення резолюції, яка визнає голодомор в Україні 1932-33 років геноцидом українського народу.

Фото: Павло Садоха

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-