У Лісабоні поговорять про Голодомор

У Лісабоні поговорять про Голодомор

Програма
Укрінформ
Міжнародна конференція "Нас вбивали, бо ми українці", присвячена 85-ій річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні, відбудеться 12 жовтня в Лісабоні за участю українців.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Спілки українців у Португалії (СУП) Павло Садоха.

"Друзі, є надзвичайно важливою участь українців у конференції щодо Голодомору... Не тільки, щоб вшанувати пам'ять невинних жертв, але й, щоб зупинити повторення!" - підкреслив він.

За його словами, відкриття заходу, яке проходитиме в актовому залі ректорату Лісабонського університету, заплановане на 10:00.

Міжнародна конференція відбудеться за участю Посла України в Португалії Інни Огнівець, голови групи дружби Україна-Португалія Асамблеї РП Рікарду Бешіги, начальника Управління з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва МЗС України Лариси Дір, головного спеціаліста сектору просування України в світі МІП в Україні Софії Джуринської, голови правління "Меморіалу ім. В.Стуса" Юрія Баланюка, депатата міської асамблеї м.Лісабон українсько-португальського походження Аліни Галаш Хол де Бювінк та голови СУП Павла Садохи.

Нагадаємо, 3 березня 2017 року Португалія визнала Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом проти українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-