Греко-католики Росії здійснили паломницьку подорож в тайгу під Томськом

Греко-католики Росії здійснили паломницьку подорож в тайгу під Томськом

Укрінформ
Вірні Української греко-католицької церкви в Росії здійснили паломницьку подорож у глибоку тайгу за 300 км від Томська на місце поховання блаженних Олімпії і Лаврентії, монахинь конгрегації Сестер Святого Йосифа.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на Об’єднану прес-службу українських організацій Росії.

На початку жовтня у Томську відбулася зустріч духовенства Української греко-католицької церкви в Росії, ключовою подією якої став похід священиків та прочан на місце поховання монахинь конгрегації Сестер Святого Йосифа Олімпії і Лаврентії. Вони були зараховані до лику блаженних 27 червня 2001 року серед інших 52 слуг Божих УГКЦ.

Лаврентія (Гарасимів) 1931 року вступила до чернечої конгрегації Сестер Св. Йосифа, Олімпія (Біда) народилася у 1909 році і вже у ранньому віці вступила до конгрегації Сестер Св. Йосифа. У 1938 році вона стала настоятелькою монастирського дому у м. Хирів Львівської області.

Лаврентія і Олімпія присвятили своє життя вихованню дітей сиріт. Незважаючи на заборону радянської влади, готували дітей до першої сповіді та святого причастя. Вони дбали про дитячі садочки, які тоді називались захоронками та допомагали бідним родинам.

У 1950 році Олімпія та Лаврентія вели службу Божу, під час якої енкеведисти арештували сестер та відправили їх на довічне заслання до Сибіру (с.Харськ Молчановського району Томської області). Але вони й там продовжували вести релігійну діяльність.

Сестри загинули після двох років перебування у неволі у 1952 році. Згодом мощі блаженних привезли до України. Так монахині, мощі яких зараз відвідують люди, стали мученицями за віру.

Фото надане УГКЦ вТомську

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-