Українці Аргентини та Перу вшанували пам'ять жертв Голодомору

Українці Аргентини та Перу вшанували пам'ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Українські громади Аргентини та Перу 29 вересня приєдналися до міжнародної акції "Запалимо свічку пам’яті!", присвяченої вшануванню пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. 

Про це повідомляється на офіційних сайтах українських дипустанов.

Відповідно до прес-служби Посольства України в Аргентині, акція відбулася в Кафедральному соборі Буенос-Айреса біля меморіальної дошки пам’яті жертв Голодомору, де поминальну панахиду відслужив канцлер Української греко-католицької єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в аргентинській столиці о. Назарій Кащак.

Запалити першу "свічку пам'яті" надали літній жінці Ганні Сахарі, яка, будучи дитиною, стала свідком трагічних подій в Україні.

"Ми повинні не тільки пам’ятати про геноцид нашого народу заради історії, але й доносити правду про цей злочин до всього світу, аби жоден авторитарний режим ніколи і ніде не міг його повторити у майбутньому", – сказав посол Юрій Дюдін, звертаючись до присутніх. 

Також від імені української громади до учасників акції звернувся голова Української центральної репрезентації в Аргентині, Почесний консул України в провінції Буенос-Айрес Петро Лилик, який відзначив важливість збереження закордонними українцями пам’яті про мільйони безвинних жертв Голодомору-геноциду українського народу.

Водночас, як зазначає прес-служба дипустанови, у Перу відповідна акція відбулася в приміщенні посольства, в якій участь взяли співробітники дипмісії, члени їх сімей та представники української громади. Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та запалили свічки пам'яті.

Під час жалобного заходу посол Ігор Тумасов нагадав про масштаби та наслідки організованого радянською владою Голодомору – геноциду українського народу 1932-1933 рр. 

Як відомо, до 85-их роковин Голодомору в Україні і світі відбуваються пам'ятні заходи. Зокрема, 1 вересня 2018 року розпочалося Міжнародна акція "Запалімо свічку пам'яті", яку планується провести у 85 країнах світу. Метою акції є об'єднання українців усього світу і громадян інших країн, щоб вшанувати пам'ять про один із найбільших злочинів в історії людства ХХ століття.

Фото: argentina.mfa.gov.ua, peru.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-