Бразилія та Парагвай приєдналися до акції

Бразилія та Парагвай приєдналися до акції "Запалимо свічку пам’яті"

Фото
Укрінформ
Українські громади Бразилії та Парагваю 30 вересня приєдналися до міжнародної акції "Запалімо свічку пам'яті", присвяченої 85-м роковинам трагедії Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Про це йдеться на офіційних сайтах українських дипустанов.

Згідно з пресс-релізом посольства в Парагваї, тамтешня українська громада провела поминальні богослужіння в українських церквах низки міст департаменту Ітапуа.

Центральна акція відбулася на площі "Пласа-де-Армас" міста Енкарнасьйон біля пам’ятника жертвам Голодоморів в Україні, розпочавшись служінням спільної поминальної літургії та зверненням до громади Почесного консула України в Республіці Парагвай Андреса Троцюка, який відзначив важливість збереження та відновлення історичної пам’яті про мільйони безвинних жертв Голодомору-геноциду та вшанування цієї дати для всього Українського народу.

У Бразилії в свою чергу подібна акція була проведена в Українському Меморіалі міста Куритіба, зазначається на сайті посольства.

В акції взяли участь Посол України в Бразилії Ростислав Троненко, керівництво українських церков та українських організацій, та численні представники місцевої громади. На завершення акції було відкрито виставку про «Голодомор», яка постійно експонуватиметься в Українському Меморіалі міста Куритіба.

Поминальні панахиди в рамках акції Світового Конгресу Українців відбулися також в бразильських містах Озаско і Сан Пауло.

Читайте також: Іран, Кувейт і Нігерія приєдналися до акції "Запалімо свічку пам'яті"

Як відомо, до 85-их роковин Голодомору в Україні і світі відбуваються пам'ятні заходи. Зокрема, 1 вересня 2018 року розпочалося Міжнародна акція "Запалімо свічку пам'яті", яку планується провести у 85 країнах світу. Метою акції є об'єднання українців усього світу і громадян інших країн, щоб вшанувати пам'ять про один із найбільших злочинів в історії людства ХХ століття.

фото: argentina.mfa.gov.ua, brazil.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-