Іран, Кувейт і Нігерія приєдналися до акції

Іран, Кувейт і Нігерія приєдналися до акції "Запалімо свічку пам'яті"

Фото
Укрінформ
У посольствах України в Ірані, Кувейті та Нігерії у п'ятницю, 28 вересня, відбулася міжнародна акція "Запалімо свічку пам'яті", присвячена 85-м роковинам трагедії Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Про це йдеться на офіційних сайтах українських дипустанов.

Так, за участю співробітників посольства та представників української громади Тегерана у Соборі святого Саркіса Вірменської православної апостольської церкви відбулося жалобне богослужіння, яке правив о. Саркісян.

Як зазначило посольство України в Кувейті, представники української громади та амбасади вшанували загиблих у роки Голодомору хвилиною мовчання та запалили символічні "свічки пам'яті". 

Також учасникам акції показали документальний фільм "Голод 1933 р.", заснований на спогадах та свідченнях очевидців Голодомору 1932-33 років в Україні.

Крім цього, гості заходу мали змогу ознайомитися з розгорнутою експозицією про трагічні сторінки в історії українського народу, підготовленою на основі матеріалів, наданих Українським інститутом національної пам'яті.

Водночас, українці Нігерії також зібралися у посольстві, аби вшанувати загиблих під час Голодомору.

Під час жалобного заходу, посол України в Нігерії В.Александрук поінформував присутніх про роботу, яка проводиться дипустановою щодо визнання нігерійською стороною Голодомору актом геноциду Українського народу.

Як відомо, до 85-их роковин Голодомору в Україні і світі відбуваються пам'ятні заходи. Зокрема, 1 вересня 2018 року розпочалося Міжнародна акція "Запалімо свічку пам'яті", яку планується провести у 85 країнах світу. Метою акції є об'єднання українців усього світу і громадян інших країн, щоб вшанувати пам'ять про один із найбільших злочинів в історії людства ХХ століття.

Фото прес-служби Посольств України в Ірані, Кувейті, Нігерії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-