Чолій високо оцінив 25-річну роботу української громади в Киргизстані

Чолій високо оцінив 25-річну роботу української громади в Киргизстані

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій високо оцінив 25-річну діяльність Українського товариства Киргизької Республіки "Берегиня".

Про це він повідомив під час виступу на міжнародній науково-практичній конференції "Українська діаспора Киргизстану: вчора, сьогодні, завтра" з нагоди 25-ліття української громади в Киргизстані, повідомляє СКУ.

"Світовий конгрес українців високо оцінює 25-літню успішну працю Українського товариства Киргизької Республіки "Берегиня" та сподівається на майбутнє плідне співробітництво з ним", - заявив Чолій.

Також президент СКУ серед досягнень українців цієї країни виділив численні випуски наукових праць, зокрема про українців у Киргизстані та Тараса Шевченка в Киргизстані; видання українською мовою одного з варіантів киргизького народного епосу "Манас"; більше 1,000 концертних виступів Українського ансамблю "Барвінок", якому Міністерство освіти і культури Киргизької Республіки присвоїло звання "народний"; понад 800 випусків радіопрограми "Берегиня"; проведення численних культурно-мистецьких заходів та участь у міжнародних культурних проектах. 

Як відомо, президент СКУ Євген Чолій перебував з робочим візитом у Бішкеку 16-17 вересня.

Українське товариство Киргизької Республіки "Берегиня" є єдиною зареєстрованою громадською організацією українців у Киргизстані. 

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-