Українська діаспора Таджикистану вшанувала жертв Голодомору в Україні

Українська діаспора Таджикистану вшанувала жертв Голодомору в Україні

Фото
Укрінформ
Українська громада та дипломати в Душанбе (Таджикистан) вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років. Запалити "свічку пам'яті" надали таджику українського походження Азізу Шаймонову.

Відповідний захід відбувся 24 вересня у приміщенні Посольства України в Таджикистані, про що повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

"Пам'ять про загиблих була вшанована хвилиною мовчання. Честь запалити свічку пам’яті була надана молодому таджицькому хірургу Азізу Шаймонову, мати якого народилася у Полтаві", - йдеться у повідомленні

Як зазначили у посольстві, під час заходу представники дипустанови зачитали імена 85-ти українських дітей, які загинули від голоду у Полтавській області України. 

Читайте також: Патріарх Філарет у Огайо помолився за жертв Голодомору 1932-1933 років

Крім цього, учасники акції обмінялися спогадами про трагічні події Голодомору, які чули від своїх близьких, а також ознайомилися з матеріалами фотоекспозиції "Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу", підготовленої Українським інститутом національної пам’яті. 

Також студент-скрипач Республіканської середньої спеціальної школи-інтернату мистецтв імені Міратулло Атоєва Шахрійор Хабібов виконав "Реквієм" українського композитора Мирослава Скорика.

Як відомо, до 85-их роковин Голодомору в Україні і світі відбуваються пам'ятні заходи. Зокрема, 1 вересня 2018 року розпочалося Міжнародна акція "Запалімо свічку пам'яті", яку планується провести у 85 країнах світу. Метою акції є об'єднання українців усього світу і громадян інших країн, щоб вшанувати пам'ять про один із найбільших злочинів в історії людства ХХ століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-