Уряд Канади просять захистити українське кладовище

Уряд Канади просять захистити українське кладовище

Укрінформ
До парламенту Канади внесена петиція, підписанти якої просять уряд захистити від руйнування старе українське кладовище в провінції Квебек.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, петиція зібрала майже утричі більше підписів, ніж необхідно для офіційного представлення у парламенті.

“Ми, нижчезазначені громадяни й мешканці Канади, закликаємо уряд Канади вжити будь-які необхідні дії, аби забезпечити археологічні розкопки, відновлення, переосвячення та обмежений доступ на територію кладовища табору для інтернованих Спіріт Лейк з метою вшанування й проведення релігійних служб”, - йдеться у петиції.

У документі також звертається увага на необхідність тісної співпраці у цьому питанні із українськими діаспорними організаціями.

Читайте також: Канадський парламент просять депортувати російських пропагандистів

Тепер уряд Канади має 45 днів, аби письмово відповісти на петицію.

Автори петиції стверджують, що на території табору Спіріт Лейк у провінції Квебек, у якому під час Першої світової війни утримувалося багато українців, знаходиться щонайменше 16 поховань. 30 років тому територія табору була продана приватному підприємцеві, який відмовляє активістам у праві відновити кладовище. Як наслідок, усі поховання були практично повністю “захоплені” лісом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-