Українські громади США долучилися до акції

Українські громади США долучилися до акції "Запали свічку пам'яті"

Фото
Укрінформ
Українські громади США зі штатів Іллінойс, Мічиган, Міннесота та Канзас 16 вересня долучилися до міжнародної акції "Запали свічку пам'яті", приуроченої до 85-х роковин Голодомору.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Генерального консульства України в Чикаго.

"На вшанування дітей Голодомору, тих, які були вбиті, і тих, які вижили, але на все життя лишилися у неофіційному і невизнаному в Україні статусі "жертви Голодомору", 1 вересня 2018 року стартувала міжнародна акція "Запали свічку пам'яті", до якої 16 вересня долучилися українські громади штатів Іллінойс, Мічиган та Канзас", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у консульстві, заходи у зв'язку із 85-ми роковинами Голодоморуу Чикаго розпочалися поминальною панахидою, яку відслужили Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет та представники українського духовенства в США.

Читайте також: У парламенті Австралії пройшла акція “Запалімо свічку пам’яті!”

Зокрема, у штаті Іллінойс зазначену акцію було проведено в Українській православній церкві Святого Андрія Первозваного (м.Блумінгдейл), де розташований Пам’ятник жертвам Голодомору-геноциду в Україні 1932-1933 років. Під час заходу українська молодь зачитала імена 85 дітей, які не пішли до школи 1 вересня 1933 року, адже померли від голоду.

Після закінчення офіційної частини заходу відбувся "голодний обід", під час якого усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих через Голодомор.

Як повідомлялося, з 1 вересня, за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору, Україна і світ почали вшановувати загиблих під час геноциду 1932-1933 років українців. 

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-