В Угорщині створили українську школу лідерства імені Любомира Гузара

В Угорщині створили українську школу лідерства імені Любомира Гузара

Укрінформ
При українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті створили українську церковну школу лідерства імені кардинала Любомира Гузара з нагоди 10-річчя від дня заснування української громади в столиці Угорщини.

Про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

"Наша школа – це церковний проект, який дає теоретичні та практичні знання для дітей, молоді та дорослих. Програма передбачена для українців в Угорщині. Важливою частиною навчання в школі є вивчення основ християнства, що дає в майбутньому можливість особі отримані знання використовувати для громади, особистого та духовного розвитку", - розповів священик для українців в Будапешті о. Дам’ян Габорій.

За його словами, ця навчальна програма допоможе всім учасникам школи сформувати лідерські навички для життя в українській громаді та угорському суспільстві.

Так, у рамках церковної школи для дітей передбачаються такі освітні програми: катехизація, підготовка до Першої сповіді та Причастя, українська мова, англійська мова, скаутство, хор, різноманітні гуртки та християнські табори. Для молоді пропонується катехизація, скаутство, літня школа лідерства в Україні, тренінги та семінари з лідерства, аніматорські курси, молодіжний Всеукраїнський християнський табір "Сарепта". У пропозиції для дорослих: катехизація, угорська та англійська мови, тренінги та семінари.

Як зазначили в УКГЦ, урочисте відкриття української школи в Будапешті відбудеться в неділю, 30 вересня, під час урочистих святкувань ювілею громади у церкві Святого Михаїла за адресою: вул. Ваці, 47.

Архиєрейську Літургію очолить владика Йосиф (Мілян) спільно з владикою Филипом Кочішем, митрополитом Угорської Греко-Католицької Церкви.

В ювілейному заході візьмуть участь представники угорської влади, українські дипломатиі, угорське, німецьке та польське духовенство.

Створення української греко-католицької громади в Будапешті датується 3 жовтня 2008 року. Саме того дня кардинал Любомир Гузар, Глава УГКЦ, відправив першу Літургію в церкві Святого Флоріана для українців. 

Фото: УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-