У Латвії пройшли зустрічі українських та латиських активістів

У Латвії пройшли зустрічі українських та латиських активістів

Фото, відео
Укрінформ
Цими вихідними в Ризі та Баусці пройшли вечори-зустрічі на тему «Україна-Латвія: за нашу і вашу свободу» в рамках спільного проекту Товариства підтримки України і Товариства генерала Петеріса Радзіньша. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перший вечір-зустріч патріотів України і Латвії відбувся в п’ятницю у посольстві України в Латвії. Українські активісти Юрко Ноєвий і Олена Семеняка подякували Латвії за підтримку України. Ноєвий розповів про те, що незабаром у Києві буде вулиця Генерала Петеріса Радзіньша, а Семеняка водночас вручила подяки латишам, друзям України. 

Потім Святослав Бойко, лідер українського гурту «Широкий лан» виконав багато пісень, серед яких латиською мовою "Tumsā gāju vakarā", що отримала бурхливі оплески.

Друга частина українсько-латвійського діалогу про історико-політичні аспекти здобуття двома країнами незалежності відбулася наступного дня, у суботу, в місті Бауска. Під час заходу говорили про те, що сьогодні, як і сто років тому, виклики для наших держав є спільними. Але тепер Україна й Латвія є сильнішими завдяки європейській і трансатлантичній єдності, підтримці союзників.

З іншого боку, історія нічому не навчила Росію, а країни, які протягом свого існування потерпали від цього агресора, добре розуміють, що компроміси з Кремлем не ведуть до миру, добробуту, а загрожують окупацією і терором. Ця зустріч закінчилась виступом латиського фольклорного колективу.

Вечори були організовані Товариством підтримки України і Товариством генерала Петеріса Радзіньша.

Фото надане Товариством підтримки України

Відео: Alisa Podolyak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-